Welkom

Geschiedenis

In Lancashire, in het noorden van Engeland, zitten de pioniers van de echte en duurzame methode van het behang bedrukken. 1838 was het jaar dat Charles Potter met de hulp van zijn broer Harold en Walmsley Preston, een specialist op het gebied van behang bedrukken, zich toelegde op het aanpassen van de principes van de Calico-drukmachine aan de eisen van behangproductie. Samen maakte zij de revolutionaire Surface Print machine. De uitvinding van Charles Potter is zo'n prachtig verhaal dat we vonden dat het gevierd zou moeten worden. Dat is waarom we 1838 Wallcoverings heten!

Kwaliteit

Al onze behangcollecties zijn ontworpen met de klanten in gedachten en zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, stijlen, kleurstellingen en coördinaten. Omdat we al onze behangcollecties in onze eigen fabriek produceren, hebben we de mogelijkheid om traditionele kennis en ervaring te combineren met geavanceerde ontwerpen en innovatie voor een eigentijdse uitstraling. Het behang van 1838 Wallcoverings is gemaakt om lang mee te gaan en is een non-woven kwaliteit (muur inlijmen), waardoor ze gemakkelijk op te hangen zijn. Al onze inkten en papieren zijn milieuvriendelijk.

Erfgoed

Met meer dan 4 generaties ervaring zijn we er trots op om behang te produceren in onze fabriek in Lancashire, een gebied dat trots is op het behangpapier. Doordat de kernelementen van ons erfgoed er nog steeds zijn door een voortreffelijk ontwerp en ongeëvenaard vakmanschap produceren van collecties om mooie interieurs te inspireren en te verrijken. Soms worden ontwerpen zorgvuldig geselecteerd uit ons behangarchief, opnieuw ontworpen en opnieuw ingekleurd voor onze nieuwste collecties, zodat het karakter van het originele document behouden blijft.